Webwinkel Keurmerk

Hoe kies je de juiste lengte van je parel ketting

Hoe bepaal je de juiste lengte voor je parelcollier?

Als je online een parelketting of collier wilt kopen is het lastig om te bepalen hoe een bepaalde lengte valt.

Met onderstaande afbeelding zul je makkelijker kunnen kiezen welke lengte van ketting voor jou het meest geschikt is. Deze maten zijn voor vrouwen met een "normaal"postuur. Als je twijfelt neem dan even contact met ons op of kom naar de winkel.

Overigens mag je altijd binnen twee weken zonder opgaaf van redenen je aankoop terugsturen, het kan dus niet verkeerd gaan.(korte) Choker 30-40 cm

Een choker is de korste variant (parel) ketting en valt net boven het sleutelbeen. De choker draag je het best bij een mooie avondjurk of als bruidssieraad. Hij laat je hals en kaaklijn extra mooi uitkomen. Uitermate geschikt voor een strapless jurk of top.

Prinses 40-45 cm

Deze ketting lengte is verreweg de meest gekozen lengte, Pure & Timeless levert de meeste van haar produkten standaard op 42 cm. Combineert goed met een blouse of strapless avondjurk. Deze lengte valt net over het sleutelbeen en is goed te combineren met hangers en medallions.

Matinee 45-60 cm

Deze lengte valt tot net boven de buste en staat bij alle vrouwen ongeacht het postuur. Veel gedragen bij formele of zakelijke gelegenheden maar ook bij een spannend decolleté de juiste keuze. Eventueel te combineren met hangers, broche, bedels etc.

Opera 60-80 cm

Eindeloos combineren met een opera lengte parelketting. Matched met een ronde hals. Ook dubbel te dragen of om de pols gewikkels als armband. Geeft een gedisingeerde look als hij "enkel" gedragen wordt.

Lariat of Rope 80 - 100 cm

Deze lengte komt rond je navel uit. Draag hem "enkel" of met een knoop er in. Dubbel kan ook en dan met of zonder clip.


Door het tijdloze karakter van parels kun je deze tot in lengte van dagen blijven dragen. Klassiek prachtig maar ook te combineren met andere sieraden of andere lengtes en kleuren parelkettingen. Een goed parelsnoer koop je voor altijd