Webwinkel Keurmerk

Parels onderhouden en schoonmaken, onderhoud van parels

Parels zijn een natuurprodukt en hebben zo hun kwetsbaarheden. Je moet er goed voor zorgen om ze in de beste conditie te houden. Hieronder lees je hoe je jouw parels in topconditie houdt.Voorkom uitdroging.
De beste manier om je parels lang mooi te houden is door ze vaak te dragen. Het vocht en talg van je huid dievoorkomen dat je huid uitdroogt wordt ook opgenomen door de parels met hetzelfde effect. Draag je parels daarom zeker 2 of 3 keer per jaar. Bewaar je parels altijd op kamertemperatuur en niet in direct zonlicht. Als je de parels lang weglegt kun je ze met een pluisvrije doek met daarop een druppeltje olijfolie opwrijven.

Vermijd chemische middelen
Het oppervlak van een parel kan aangetast worden door chemische middelen. Denk bijvoorbeeld aan agressieve zeep, chloor in een zwembad maar ook aan cosmetische produkten zoals parfum en haarlak. Doe altijd eerst je makeup en parfum op en doe dan pas je parels om.

Schoonmaken
Na het dragen van parels is het belangrijk om ze schoon te maken met een zachte vochtige doek. Indien nodig kun je een beetje alcohol of nagellak remover om vuil of vet van je huid te verwijderen. Daarna even opwrijven met een doekje met een druppel olijfolie. Voorkom krassen en beschadigingen door je parels in hun eigen doosje of zakje te bewaren.

Overig
Controleer af en toe of de sluiting nog goed sluit en bekijk of er geen slijtage aan de zijdedraad aan het ontstaan is. Laat elke 5 jaar je parelsnoer of armband opnieuw knopen.