Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

6 redenen om nu een parelketting te kopen

Francis Hage 15-09-2021 832 0 0

vrouw met parelketting

Een parelketting is tijdloos

Als er één sieraad is dat de tand des tijds heeft doorstaan dan is het wel de klassieke parelketting. Dit veelzijdige sieraad wordt al sinds eeuwen gedragen door koningshuizen, adel en de rijken. Tegenwoordig zijn parels nog steeds in de mode. Tal van bekende tv- en filmsterren dragen een parelketting als ze in het openbaar verschijnen.

Een parelketting past overal bij

Een parelketting is als een kameleon. Dit sieraad draagt u bij feestelijke of formele gelegenheden maar ook op normale dagen. Een parelketting past bij elke outfit en stijl. Een parelketting kan bij uw mantelpakje op kantoor maar ook boven een heerlijke warme trui. Een parelketting staat nu eenmaal altijd. Met een parelketting in uw garderobe heef u altijd iets om aan te trekken.  Combineer uw parelketting met parel oorbellen of met een parel armband voor een compleet gestylde look.

Een parelketting hoeft niet duur te zijn

Vroeger waren parels onbetaalbaar en voorbehouden aan de rijken. Tegenwoordig zijn parels een stuk betaalbaarder en bereikbaar voor elke vrouw (of man). U heeft al een parelketting vanaf € 35,00.  Dit zijn dan grillige barok parels. Een parelketting met ronde parels heeft u vanaf € 99,00.

Een parelketting gaat een leven lang mee

Parels gaan een leven lang mee en worden zelfs van generatie op generatie doorgegeven. Een parelketting heeft niet veel onderhoud nodig. Als u goed uitkijkt met het gebruik van haarlak, parfum en chemische middelen blijven uw parels hun prachtige glans houden. Eventueel kunt u uw parelketting voeden door hem op te wrijven met een druppel olijfolie op een niet pluizende doek. Dit brengt de originele glans weer helemaal terug.

Met een parelketting straalt u gezag en betrouwbaarheid uit

Net als een stropdas bij mannen geeft een parelketting u een betrouwbare en gezaghebbende uitstraling. Dat is handig tijdens een presentatie, vergadering of een andere formele gelegenheid waar u er zeker van wilt zijn dat u serieus genomen wordt.

Een parelketting als herinnering

Een parelketting is het ideale cadeau om een bijzonder moment in uw leven vast te leggen. Zo wordt uw parelketting een geweldige herinnering die u dagelijks bij u draagt. Een parelketting wordt cadeau gedaan bij een huwelijk of jubileum, bij afstuderen, bij een nieuw baan of juist bij afscheid van een collega. Een parelketting is een veel gekocht geschenk bij een geboorte. Ook bij een verjaardag is een parelketting een populair cadeau. Dan is er nog Moederdag en Sinterklaas en kerst en de liefde in het algemeen. Te veel om op te noemen. Met een parelketting is er altijd wat te vieren.

Met een parelketting bent u het die straalt

Een parelketting is subtiel en niet op de voorgrond. In tegenstelling tot sieraden met diamanten of veel goud en zilver is een parelketting complementair aan uw look en niet te bling bling. Zo kunt u zelf de show stelen met een klein beetje hulp van uw parelketting.


 


 
Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 641 reviews.

Hoe ontstaan parels?

Hoe ontstaat een parel in een oester? Er zijn 3 soorten parels in de handel die elk op hun eigen wijze ontstaan. Lees er hier alles over.


Waarom draagt Koningin Elizabeth altijd dezelfde parels?

Het maakt niet uit wat de gelegenheid is, de Engelse Koningin Elizabeth zult u zelden zonder haar favoriete parelketting in het openbaar zien.


10 dingen die u moet weten voordat u parels koopt

Handige tips voor als u overweegt om parels te kopen.