Extra openingstijden winkel tijdens feestdagen. Klik hier voor info.

Keurmerk webwinkel

Wat zijn Tahiti parels?

 Alles over Tahiti parelsWanneer u op zoek bent naar 'natuurlijk' zwarte parels dan komt u zonder twijfel uit bij de (zoutwater)Tahiti parel. Tahiti parels worden gekweekt in de 'Pinctada Margeritafera' een zeer grote oester die ook wel de 'Zwart lippige oester' wordt genoemd. De Tahitiparels zijn er in uiteenlopende kleuren; pauwengroen, brons, zilvergrijs, paars-blauw en bruin-zwart. De kleur van de binnenzijde van de oester bepaalt de kleur van de parel. Soms is een parel groen van kleur maar heeft nog een extra glanskleur van binnenuit, een ondertoon deze kan zilvergrijs of bijvoorbeeld blauwachtig zijn.Tahitiparels hebben niet alleen prachtige donkere parelkleuren ook het luster (glans van binnenuit) is zeer intens bijna metallic achtig waardoor de parel altijd in het oog springt. Tahitiparels zijn behoorlijk groot (van 8 tot wel 20 mm) en worden net als de Akoya gekweekt door middel van bolletjes kalk welke in de oester worden geimplanteerd, in de jaren erna vormen zich meerdere parelmoerlagen. Hoe groter en hoe ronder de parel is na de oogst hoe groter de waarde. Sommige Tahiti parels worden tijdens het kweekproces verstoord door zandkorrels welke de oester in spoelen, hierdoor kunnen groeiringen en zogenoemde 'spots' oneffenheden op het pareloppervlak ontstaan. Deze parels zijn van een lagere kwaliteit maar hebben net als hun duurdere broertjes en zusjes wel die intense glans.

Tahitiparels danken hun naam aan het eiland Tahiti in de Stille Oceaan waar de oestersoort oorspronkelijk vandaan komt. Ze worden gekweekt in Frans Polynesië onder andere op de Tuamoto en Gambiereilanden. Ook op diverse eilanden in de Stille Oceaan zijn de Tahiti parelkwekers te vinden.Naast 'gewone' Tahiti parels leveren wij ook de merkparel 'Avaiki', deze Tahitiparels worden door duurzame kwekerijen geleverd die bij het kweekproces en met hun bedrijf steeds aan hoge milieu/kweek eisen voldoen waardoor een perfecte en duurzame parel kan worden geleverd.

Veel van onze Tahitiparels zijn geimporteerd uit Indonesie, Australie en Amerika, na binnenkomst worden de parels gecontroleerd door een edelsteenkundige, alleen op deze manier kunnen wij garanderen dat de kwaliteit van de parels overeenkomt met het bijgevoegde certificaat.

De Tahitiparel colliers zijn vaak licht aflopend in ons atelier geknoopt, de parels tegen het slot aan zijn een fractie kleiner dan de parels in het midden van het snoer.

Wij knopen de colliers handmatig met een dubbele knoop, de afhechting aan de sluiting wordt afgewerkt met spiraaldraad langs het slot. Natuurlijk bepaalt u zelf de kleur, maat en vorm van de parels en heeft u de keuze uit vele, eenvoudige of juist bijzondere sluitingen.

Omdat alles in eigen beheer geknoopt wordt kunnen wij uw snoer snel afleveren waarbij u de mogelijkheid hebt het af te halen in de winkel of het sieraad thuis gestuurd te krijgen.


Om de Tahiti parels mooi te houden kunt u deze het best vaak dragen. De parels nemen vet uit de huid en vocht uit de lucht op en zullen hierdoor nog meer gaan glimmen. Bij het ontbreken van vocht zullen de parels uitdrogen en uiteindelijk verpulveren,dit is zichtbaar bij een antiek Tahiti collier dat lange tijd in een dicht kluis is bewaard.

De parels kunnen niet goed tegen chemische stoffen welke in parfum, haarlak en chloorwater te vinden zijn. Ook afwaswater en andere chemische sopjes zijn zullen uw parels doen aftakelen.

Doe daarom uw parels pas aan wanneer u klaar bent met make up en haar en weer af wanneer u in bad of onder de douche stapt.Pure & Timeless verwerkt Tahiti parels tot elk gewenst parelsieraad. In de winkel kunt u (desgewenst op afspraak) de diverse stijlen, kleuren en kwaliteiten Tahiti parels bekijken.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor het gemak van uw aankoop doen via onze webshop, met - of zonder telefonisch contact omtrent uw wensen. Vervolgens maken wij binnen een aantal dagen voor u het gewenste sieraad op maat, natuurlijk met de door u uitzochte sluiting, geleverd in een Pure & Timeless bewaardoos.

Bij de aankoop van een sieraad met een hogere kwaliteit Tahiti parels (vanaf AA kwaliteit) ontvangt u van ons een echtheidscertificaat en 2 jaar garantie.Bekijk hier onze collectie Tahiti parelsieraden

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 118 reviews.