Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Grootste deel getaxeerde parels blijkt nep

Francis Hage 01-02-2019 1234 3 0


Verrassend hoog percentage imitatie parels.

Sinds eind augustus 2018 geeft parel juwelier Pure & Timeless mensen de mogelijkheid om Bussum gratis de waarde van hun parelsieraden te laten bepalen. Vaak loopt dit uit op een teleurstelling als het blijkt dat het om imitatie parels gaat, maar heel soms blijkt het om waardevolle parels te gaan.

Versleten nep parels

 “Het grootste deel van de parels die wij voor onze klanten taxeren zijn imitatieparels” zegt eigenaresse Francis Hage. “Mensen komen vaak hoopvol naar onze winkel met een of meerdere parelsnoeren om de waarde te laten bepalen. Wij taxeren altijd gratis en geven een indicatie van de waarde, soms is dat alleen emotionele waarde als het blijkt dat de ketting van oma niet echt is.”

“Veel van de parels die wij onder ogen krijgen zijn zogenaamde Majorica parels. Dat zijn parels die fabrieksmatig gemaakt worden door kunststof kralen te dompelen in een emulsie gemaakt van onder andere visschubben. Deze parels worden veel verkocht aan nietsvermoedende toeristen tijdens hun vakantie op bijvoorbeeld Mallorca. 

Echte parels zijn bijna altijd gekweekte parels. Natuurlijke parels zijn zo zeldzaam dat deze onbetaalbaar zijn geworden. De meest voorkomende gekweekte parels zijn de zoetwaterparels, daarnaast zijn er ook zoutwaterparels zoals Akoya, Tahiti en Zuidzeeparels. Dit zijn de meest kostbare parels in de markt

Als blijkt dat iemand wel een waardevol parelsnoer bezit, en dit wil verkopen adviseert Hage altijd om dit via een veilinghuis te doen. “Via een veilinghuis hebben de mensen de meeste kans op een hoge opbrengst, zelf kopen wij geen parels in van particulieren.”

Wilt u weten of u echte parels heeft dan kunt u dit heel eenvoudig testen door uw parels langs uw tanden te wrijven. Bij echte parels voelt u dan een schurend effect terwijl imitatieparels glad aanvoelen. U mag ook altijd met uw parels naar de winkel komen voor een gratis waarde indicatie.

Pure & Timeless is al ruim 10 jaar exclusief gespecialiseerd in parels. Vanuit de winkel in Bussum en via www.pureandtimeless.nl verkopen zij parel kettingen, armbanden, oorbellen en ringen aan bekend en minder bekende klanten.

Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 608 reviews.

Zwarte parels - Alles over deze bijzondere parels

Er is veel vraag naar zwarte parels. En terecht, deze parels zijn een lust voor het oog en geven u het gevoel van luxe en exclusiviteit. Er zijn twee soorten zwarte parels, natuurlijke zwarte parels en kunstmatig op kleur gebrachte.Hier vertellen wij u er alles over.


Hoe ontstaan parels?

Hoe ontstaat een parel in een oester? Er zijn 3 soorten parels in de handel die elk op hun eigen wijze ontstaan. Lees er hier alles over.