Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Parels! Als een stropdas voor vrouwen

Francis Hage 07-04-2020 677 0 0

parels op het werk
Waar mannen uitdrukking geven aan hun functie, maatschappelijke positie en status door middel van het dragen van een stropdas is het voor vrouwen op de werkvloer lastiger om met een enkel accessoire blijk te geven van hun positie in de maatschappij. Klopt dit?
Het antwoord hierop is nee. De vrouwelijke tegenhanger van een stropdas is een onderschat accessoire, namelijk het juiste accessoire zoals een parelketting of parel oorbellen. Met deze tijdloze sieraden benadrukt u op een subtiele wijze uw klasse en status. Een goed parelsnoer past bij elke zakelijke outfit en brengt uw outfit naar een hoger niveau. De zakelijke uitstraling van een parelketting, gecombineerd op een witte blouse of op een zwart jurkje of mantelpakje is niet voor niets al tientallen jaren populair.
Coco Chanel zei het niet voor niets: “A woman needs ropes and ropes of pearls”. Ze stond bekend om haar outfits met veel verschillende lange parelkettingen. Veelal lange parelsnoeren maar ook korte “choker” modellen gecombineerd met haar befaamde little black dress of mantelpakje.  Geen outfit van Chanel kwam tot stand zonder parels als accessoire in gedachten.

parels op het werk
Little black dress en parels.

Tegenwoordig denken we bij parels onterecht aan dat ene snoer dat uw oma droeg. Volkomen onterecht want juist nu zijn parels weer helemaal in trek. Een goed parelsnoer met een of meerdere rijen of een lang (opera) snoer dat u meerdere keren om uw hals draagt is een ideale manier om op uw werk goed voor de dag te komen. Kies voor fijne witte parels zoals de prachtige Japanse Akoya parel of doe het juist helemaal anders en ga voor de mysterieuze donkere Tahiti parels. Het maakt niet uit wat u kiest want parels passen overal bij. Zo heeft u een tijdloos sieraad dat u dagelijks kunt dragen.

parels op het werk
Een parel hanger met een witte blouse.

parels op het werk
Donkere Tahiti parels met een witte blouse.

Parels werden van oudsher gedragen door koningshuizen en de Edelen. Tijdens de renaissance waren parels zelfs zo hoog aangeschreven dat verschillende Europese landen wetten aannamen om te voorkomen dat parels gedragen werden door mensen die niet van adel waren. Begin 1900 begon het kweken van parels en werden parels bereikbaar en betaalbaar voor iedereen.
Vandaag de dag worden parels nog steeds vaak gedragen door koningshuizen, vooral bij bruiloften. Koningin Elizabeth II droeg ze bij haar trouwerij in 1947 en ook Sarah Ferguson droeg parels bij haar bruiloft. In de Verenigde Staten droeg Jackie Kennedy bijna altijd parels. Tegenwoordig worden parels nog steeds geassocieerd met schoonheid en puurheid. En zo blijven parels zeer populair bij onze royals en celebrity’s. Koningin Maxima is wel het bekendste voorbeeld van een parel liefhebster, ze is vaak te zien met grote Zuidzee parel oorbellen of met een fraai parelcollier.

parels op het werk
Parels onder een colbert
parels kopen


U kunt een keuze maken uit perfect ronde parels, handgeknoopt en perfect op maat geknoopt, maar ook kiezen voor zogeheten barok parels met hun grillige vormen en prachtige glans. Denk na de parelketting ook aan parel oorbellen en een armbandje.
Kleine oorknopjes kunt u geweldig goed dragen bij opgestoken haar, terwijl oorhangers met bijvoorbeeld grote druppel parels weer prima combineren met loshangend lang haar. Een bijpassende armband maakt het geheel compleet. Ook het combineren van een veelvoud aan parel armbanden geeft een luxe effect.

parels op het werk
Pareloorbellen voor naar kantoor.

Met een set parelsieraden in uw sieradenkistje heeft u een prima “wapen” om er bij elke gelegenheid stijlvol en professioneel uit te zien. En dat hoeft tegenwoordig niet eens heel veel geld te kosten.

parels op het werk
Parels en een spijkerbroek.

Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 608 reviews.

9 Redenen waarom elke vrouw parels moet hebben

Elke vrouw heeft een basic set sieraden nodig. Hier leest u waarom parels een onmisbaar accessoire zijn in uw juwelenkistje


Wanneer draagt u parels?

Wanneer kunt u het beste parels dragen? Een klein overzicht met tips.


Hoe kiest u de perfecte oorbellen bij de vorm van uw gezicht?

Oorbellen kopen kan soms lastig zijn. Hoe kiest u het juiste paar oorbellen die perfect matchen met uw outfit, maar vooral ook met de vorm van uw gezicht? Deze tips helpen u op weg om de perfecte set oorbellen te vinden die goed passen bij de contouren van uw gezicht.