Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Parels laten taxeren - gratis waarde bepaling

Francis Hage 23-08-2018 5833 6 0

Gratis taxatie van uw parels.

Wat is de waarde van mijn parels? Wat voor soort parels heb ik? Dit is een veelgestelde vraag bij Pure & Timeless. U kunt bij ons gratis de waarde van uw parels laten bepalen. Hieronder leest u hoe we dit doen.

parels taxeren

Gratis taxatie parels

Voor de gratis taxatie van uw parelsieraad komt u tijdens openingstijden naar de winkel of u stuurt uw parels naar onze postbus. De kosten voor het verzenden zijn daarbij voor u. Wij taxeren niet aan de hand van foto's. Het is nagenoeg onmogelijk om aan de hand van alleen foto's de waarde van parels te bepalen ( voor de kleur, diameter, kwaliteit oppervlak etc. moeten we de parels toch echt kunnen zien en meten en vasthouden).

Als u bij ons in de winkel bent of wanneer wij de parels hebben ontvangen bekijken wij uw parelketting, parelarmband of parel oorbellen zorgvuldig en vertellen u welke soort parels u heeft, of het echte parels zijn, wat de kwaliteit hiervan is, welke diameter uw parels zijn en wat een vergelijkbaar parelsieraad of parel bij ons in de winkel zou kosten. We vertellen u ook aan de hand van het keurmerk of de sluiting van goud of zilver is. Ook kunnen we diamanten testen op echtheid. Zo weet u snel en makkelijk wat u in huis heeft. Bij de gratis taxatie kunnen we geen uitspraken doen over de eventuele waarde van luxe sluitingen met diamant of andere edelstenen.  

De prijs van parels bepalen doen we uitsluitend tijdens de normale openingstijden van de winkel. Omdat dit een gratis service is kunt u hiervoor geen afspraak maken. Het kan zijn dat u even moet wachten tot we u kunnen helpen.

Wij kopen geen parels in van particulieren. Echt niet.


Taxatie met certificaat

Naast het gratis taxeren van uw parelsieraden heeft u bij Pure & Timeless ook de mogelijkheid om een uitgebreide taxatie van uw parels te laten doen door een erkend edelsteenkundige. Hiervoor brengen wij € 49.95 in rekening.

U krijgt hiervoor een certificaat met daarop welke soort parels u heeft, wat de kwaliteit hiervan is, welke diameter uw parels zijn en de getaxeerde waarde. Ook zal hierbij de waarde van de in de sluiting of het sieraad verwerkte diamant of andere edelstenen vermeld worden.  Voor een taxatie met certificaat moet u rekening houden met een doorlooptijd van ca. 10 werkdagen.Gratis taxatie
Taxatie met certificaat

Informatie over soort parels


Informatie over diameterInformatie over kwaliteit parelsInformatie over lusterInformatie over onzuiverheden oppervlakInformatie over metaalsoort sluitingInformatie over verwerkte edelstenen zoals diamant etc.
Nvt


Certificaat van edelsteenkundige
Nvt


Waarde van uw parels of sieraad met parels

✔ Mondeling niet op schrift

✔ Vermeld op certificaatNeem voor meer informatie over het taxeren van parels contact met ons op via info@pureandtimeless.nl

De openingstijden van de winkel zijn:

Maandag     Gesloten
Dinsdag       Alleen op afspraak
Woensdag   10.00-11.30 uur en op afspraak
Donderdag  10.00-16.00 uur
Vrijdag          10.00-15.00 uur
Zaterdag      13.00-16.00 uur en op afspraak
Zondag        Gesloten

Schoolstraat 3,  Bussum


Parels verkopen

Wellicht wilt u uw parels verkopen? Wij kopen zelf geen parels in van particulieren. We hebben er geen klanten voor.  We raden u voor het verkopen van uw parels aan om contact op te nemen met een veilinghuis, daar krijgt u de hoogste opbrengst voor uw parels. We horen goede geluiden over veilinghuis Peerdeman in Utrecht. Klik hier voor hun websiteparels kopen

Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 640 reviews.

Wat is de waarde van een parel?

Hoe wordt de waarde van een parel bepaald? Wat zijn de duurste parels? Lees het in onze parel blog.


Soorten parels en verschillende vormen

Welke verschillende soorten parels kennen we en wat zijn hun unieke eigenschappen en vormen?


Zwarte parels - Alles over deze bijzondere parels

Er is veel vraag naar zwarte parels. En terecht, deze parels zijn een lust voor het oog en geven u het gevoel van luxe en exclusiviteit. Er zijn twee soorten zwarte parels, natuurlijke zwarte parels en kunstmatig op kleur gebrachte.Hier vertellen wij u er alles over.


Hoe ontstaan parels?

Hoe ontstaat een parel in een oester? Er zijn 3 soorten parels in de handel die elk op hun eigen wijze ontstaan. Lees er hier alles over.


Pure & Timeless op Bussum cultureel Art Fair

Zondag 8 september 2019 staat Pure & Timeless op de Bussumse Art Fair, het thema dit jaar is Gooische parels dus logisch dat wij er bij zijn.