Keurmerk webwinkel

Hoe moet je parels onderhouden en schoonmaken?

Parels zijn een natuurprodukt en hebben zo hun kwetsbaarheden. U moet er goed voor zorgen om ze in de beste conditie te houden. Hieronder leest u hoe u uw parels in topconditie houdt.

Reinigen van parels


Reinigen van parels

Voorkom uitdroging.
De beste manier om je parels lang mooi te houden is door ze vaak te dragen. Het vocht en talg van uw huid die voorkomen dat uw huid uitdroogt wordt ook opgenomen door de parels met hetzelfde effect. Draag uw parels daarom zeker 2 of 3 keer per jaar. Bewaar uw parels altijd op kamertemperatuur en niet in direct zonlicht. Als u de parels lang weglegt kun je ze met een pluisvrije doek met daarop een druppeltje olijfolie opwrijven.

Vermijd chemische middelen
Het oppervlak van een parel kan aangetast worden door chemische middelen. Denk bijvoorbeeld aan agressieve zeep, chloor in een zwembad maar ook aan cosmetische produkten zoals parfum en haarlak. Doe altijd eerst uw makeup en parfum op en doe dan pas je parels om.

Schoonmaken
Na het dragen van parels is het belangrijk om ze schoon te maken met een zachte vochtige doek. Indien nodig kun je een beetje alcohol of nagellak remover om vuil of vet van uw huid te verwijderen. Daarna even opwrijven met een doekje met een druppel olijfolie. Voorkom krassen en beschadigingen door de parels in hun eigen doosje of zakje te bewaren.

Overig
Controleer af en toe of de sluiting nog goed sluit en bekijk of er geen slijtage aan de zijdedraad aan het ontstaan is. Laat elke 5 jaar uw parelsnoer of armband opnieuw knopen.


parels kopen

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 270 reviews.