Corona virus maatregelen Pure & Timeless
Klik hier voor alle info.

Keurmerk webwinkel

Hoe moet je parels onderhouden en schoonmaken?

Parels zijn een natuurproduct en hebben zo hun kwetsbaarheden. U moet er goed voor zorgen om ze in de beste conditie te houden. Hieronder leest u hoe u uw parels in topconditie houdt.

Reinigen van parels


Reinigen van parels

Voorkom uitdroging.
De beste manier om uw parels lang mooi te houden is door ze vaak te dragen. Het vocht en talg van uw huid die voorkomen dat uw huid uitdroogt wordt ook opgenomen door de parels met hetzelfde effect. Draag uw parels daarom zeker 2 of 3 keer per jaar. Bewaar uw parels altijd op kamertemperatuur en niet in direct zonlicht. Als u de parels lang weglegt kunt u ze met een pluisvrije doek met daarop een druppeltje olijfolie opwrijven.

Vermijd chemische middelen
Het oppervlak van een parel kan aangetast worden door chemische middelen. Denk bijvoorbeeld aan agressieve zeep, chloor in een zwembad maar ook aan cosmetische producten zoals parfum en haarlak. Doe altijd eerst uw make-up en parfum op en doe dan pas uw parels om.

Schoonmaken
Na het dragen van parels is het belangrijk om ze schoon te maken met een zachte vochtige doek. Indien nodig kunt u een beetje alcohol of nagellak remover om vuil of vet van uw huid te verwijderen. Daarna even opwrijven met een doekje met een druppel olijfolie. Voorkom krassen en beschadigingen door de parels in hun eigen doosje of zakje te bewaren. Zijn de knoopjes tussen de parels verkleurd of zwart geworden dan zit er niets anders op dan uw parels opnieuw te laten knopen.

Poetsen
Zilver heeft nog al eens de neiging om zwart uit te slaan na verloop van tijd, goud kan wat doffer worden. Is de sluiting van uw parelketting of armband dof geworden? Zijn uw zilveren oorstekers zwart uitgeslagen? Het beste kunt u deze poetsen met een speciaal zilverpoets of goudpoets middel en een zachte doek. Let er op dat het poetsmiddel niet op uw parels komt, dat komt de glans niet ten goede. Plak uw parels eventueel af met een stukje tape.

Ook zijn er potjes zilverreiniger en goudreiniger te koop waarin u uw sluiting kunt onderdompelen en het er na een minuutje weer als nieuw uit komt. Let er hierbij op dat u uw parels niet in deze oplossing dompelt.

Overig
Controleer af en toe of de sluiting nog goed sluit en bekijk of er geen slijtage aan de zijdedraad aan het ontstaan is. Laat elke 5 jaar uw parelsnoer of armband opnieuw knopen.


parels kopen

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 297 reviews.