BEZOEK DE WINKEL ZONDER AFSPRAAK!
Klik voor meer info.

Keurmerk webwinkel

Parels. Tijdloze accessoires voor elke vrouw

Francis Hage 08-02-2019 357 0 0

                                              

 Angelina Jolie met parels
Angelina Jolie

Wat hebben Jackie Kennedy, Grace Kelly, Marilyn Monroe, Ophrah Winfrey en Angelina Jolie met elkaar gemeen? Hun liefde voor parels! De oude Egyptenaren waren het eerste volk die deze 'De juwelen uit de Zee' gebruikten om te verwerken in hun luxe sieraden. Cleopatra had ook een zwak voor parels en het verhaal gaat dat ze, om een weddenschap te winnen, haar meest kostbare parels oploste in wijn en opdronk, al zijn daar de meningen over verdeeld.

Coco Chanel

 

Parels uit de zee worden in één adem genoemd met andere kostbare edelstenen zoals diamant, robijn, saffier en smaragd. Ze hebben een bijzondere glans van binnenuit en een prachtige uitstraling, ze zijn puur en tijdloos. Grande dame van de haute couture Coco Chanel had niet alleen een zwak voor zwarte jurkjes, ook parels ontbraken niet in haar juwelenkist. Je kon haar uittekenen in een zwarte outfit met witte parels en een sigaret. Ze ontwierp zelf 'Rope' parelsnoeren van maar liefst een meter lang, gemaakt van gekweekte parels en gedragen door welgestelde dames uit de hogere kringen.


parels kopen


 Multicolor Tahiti parelketting

Ook in 2019 zijn parels niet weg te denken uit het modebeeld. Bij Koningin Maxima zijn parels favoriet, zo draagt ze vaak haar ivoorwitte druppel pareloorbellen en is ze trendsetter met moderne parelsieraden. Zo heeft ze een zeer bijzonder collier van baroque Tahitiparels in de prachtige groen/zwarte kleuren, natuurlijk gecombineerd met bijpassende oorhangers.

 Akoya parels

In vroeger tijden werden alleen natuurlijke zoutwaterparels gebruikt in sieraden, het verhaal van de zandkorrel in de oester kent iedereen. De meest bekende zoutwaterparel is de Akoya. Ako is een Japans woord dat 'mijn kind'betekend en om genegenheid aan te tonen gebruikt men het woord 'Ya'. De Akoya parel wordt tegenwoordig gekweekt in een oester 'Pinctada martensii'. Deze perfect ronde parels zijn er in de natuurlijke kleuren ivoorwit, bleekroze en champagnetinten.

 

Parelsnoeren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar maar een echt mooi, kostbaar snoer wordt altijd handgeknoopt. Zeker voor antieke en kostbare snoeren is het aan te raden ze elk jaar te laten controleren en indien noodzakelijk, opnieuw te laten knopen. Door de jaren heen zijn de parelsieraden aangepast aan de modetrends. Zo zag met vroeger nog een model 'Chute' met in het midden grote parels en in maat aflopend naar beide zijden, nu is deze nagenoeg verdwenen uit het modebeeld. Wel een blijvertje is de 'Choker', een kort model op de hals van zo'n 40 cm alsook de 'Bavette' waarbij meestal 2 of 3 rijen parels perfect aansluitend zijn verwerkt tot een collier.

Om pareljuwelen mooi te houden is er een eenvoudige tip: Draag ze vaak! De parels zijn echte natuurproducten en worden mooi van buitenlucht en het contact met de huid. Parelmoer is een kalkverbinding en kwetsbaar voor zuren. Zorg er daarom altijd voor dat parels niet in aanraking komen met make-up, deodorant en haarlak. Was uw parels eens per maand in een badje met lauw water. Droog ze daarna met een niet pluizende doek en wrijf ze op met een druppel olijfolie voor perfecte glans.

Parels passen bij elke outfit en mogen niet ontbreken in jouw sieradendoos. Kies een klassiek collier of ga voor een lang operasnoer dat je gedraaid of met een knoop kunt dragen. Ook zijn er trendy combi’s van parels en edelstenen. Doordat parels tegenwoordig gekweekt worden zijn parels voor iedereen bereikbaar. Een antiek snoer opnieuw laten knopen of zelf een sieraad maken met echte parels en edelstenen, dit kan bij ons zonder problemen. Kom daarvoor naar de winkel in Bussum. Wij knopen in eigen atelier en verkopen meer dan 800 modellen parelsieraden.


Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 501 reviews.

9 Redenen waarom elke vrouw parels moet hebben

Elke vrouw heeft een basic set sieraden nodig. Hier leest u waarom parels een onmisbaar accessoire zijn in uw juwelenkistje


10 dingen die u nog niet wist over parels

Lees hier tien feiten over parels die u waarschijnlijk nog niet wist.


De parels van Kate Middleton

Kate Middleton wordt vaak gezien met haar parel oorbellen. Niet bepaald supertrendy, integendeel maar wel een heel belangrijk element van haar stijl. Met name haar gouden oorbellen met druppel parels draagt ze heel vaak om haar look compleet te maken.