Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Wat zegt het dragen van parels over u?

Francis Hage 21-07-2020 770 0 0

wat zeggen parels over u
Als u zich ooit heeft afgevraagd wat het dragen van parels over u zegt zult u verrast zijn over dit artikel. Kom er achter wat voor een pareltype u bent.


Als het gaat over het maken van een eerste indruk is er geen tweede kans. Hoe u zich kleedt en gedraagt bepaalt hoe anderen u zullen zien. Dit geldt ook voor het soort sieraden dat u draagt. Wat zegt het dragen van parels over u? Alles wat we doen, dragen en zeggen maakt wie we zijn, of willen zijn.

Al eeuwen, sinds de ontdekking van parels in oesters is het dragen van parels zeer in trek bij vrouwen van over de hele wereld. Waar parels vroeger alleen waren voorbehouden aan mensen van adel dragen tegenwoordig vrouwen uit alle lagen van de samenleving parels. Wanneer u parels draagt maakt u bewust of onbewust een statement over wie u bent.

De soort parels die u draagt zegt veel over uw persoonlijkheid en levensstijl. Laten we eens kijken welke parels het beste bij u passen en wat het dragen van parels zegt over wie u werkelijk bent.

Wat zegt het dragen van parels over u?


Bent u een speels type?

wat zeggen parels over u

Het speelse type is het soort vrouw dat graag verschillende soorten parels door elkaar draagt. U heeft een goed gevoel voor humor en een eigenzinnige stijl. U bent niet bang om risico's te nemen en neemt het leven niet al te serieus.
Deze vrouwen zijn trots op hun individualiteit en lopen niet met alle trends mee. Voor dit soort vrouwen zijn parels die net even anders zijn ideaal. Denk hierbij aan barok of keshi parels, eventueel gecombineerd met een traditionele parelketting. Ook een mix van verschillende parelarmbanden is perfect voor dit type vrouw.
Deze vrouwen zijn ook niet bang om verschillende kleuren parels met elkaar te combineren. Wat ze ook kiezen, hun sieraden zullen altijd een reflectie van hun persoonlijkheid zijn.

Bent u een workaholic?

wat zeggen parels over u

Dit type vrouwen is erg toegewijd aan haar werk en dit is te zien aan de manier waarop ze zich kleed. Het is voor deze werkbijen erg belangrijk om er altijd professioneel uit te zien. Deze vrouwen zijn het gelukkigst als ze zich kunnen bezighouden met het werk waar ze zo van houden.

De perfecte parels voor workaholics complimenteren de rest van uw outfit maar leiden niet af van wie u bent en uw capaciteiten. Voor dit type vrouw is een klassiek wit parelcollier eventueel gecombineerd met een paar prachtige oorknopjes een populaire keuze. Niet alleen zijn deze parels eenvoudig qua design maar ze voegen klasse en chique toe aan haar werkkleding.

Staat u graag in de spotlights?

wat zeggen parels over u

Bent u graag het middelpunt van de belangstelling? Als dit klopt bent u het type dat graag een statement maakt. Als u ergens binnenkomt wilt u dat iedereen ziet dat u er bent en u vindt het prettig als alle ogen op u gericht zijn.
U bent het soort vrouw die graag het beste uit het leven wil en geen concessies doet aan de kwaliteit van uw sieraden. Voor u zijn de ideale parelsieraden de sieraden die complimenten of bewonderende blikken van anderen uitlokken. Voor u is een hoge kwaliteit parelcollier met een zeer hoog luster van Akoya of Tahiti parels een goede keuze. Ook de combinatie van parels en diamanten is voor u zeer geschikt. Een beetje bling bling maar toch met de klasse van parels.

Bent u een relaxed type?

wat zeggen parels over u
Als u een relaxed type bent, bent u vriendelijk en makkelijk in de omgang. U stelt niet te veel eisen aan u zelf en de mensen om u heen. U bent gelukkig in het gezelschap van uw vrienden en familie. U bent het type vrouw dat liever optrekt met uw geliefden dan u druk te maken over werk of status.
U bent het type vrouw dat er geen enkel probleem mee heeft om parels te combineren met een T-shirt en spijkerbroek. Een eenvoudig armbandje met parels combineert prachtig met deze kledingstijl. Ook een simpele parelhanger aan een kettinkje maar wel met een speciale gelegenheid of persoon in gedachten is voor u een goede keuze.

Bent u een mysterieus type?

wat zeggen parels over u
Bent u het type waar mensen geen hoogte van krijgen? Mysterieus en niet onder een noemer te vangen? Als dit is wie u bent dan wilt u parels die net zo bijzonder zijn als u zelf. Voor u zijn Tahiti parels zeer geschikt. Deze natuurlijke donkere parels zijn net zo mysterieus als u zelf.
Tahiti parels zijn van nature donker van kleur en hebben verschillende kleurschakeringen. Niet één Tahiti parel is gelijk. Sommige Tahiti parels zijn grijs of zilverkleurig terwijl anderen weer een groene overtone hebben tot zwart, blauw en bruin aan toe.

Als u een exotische look wilt creëren met een parelketting, armband of oorbellen dan zijn Tahiti parels de perfecte parels voor u. U valt op terwijl u er tegelijk ook elegant en glamoureus uit ziet.

Als u heeft ontdekt welk parel type u bent kunt u beslissen welke parels goed bij uw persoonlijkheid passen. Hieronder volgen een paar tips die u helpen om parelsieraden te kiezen die perfect bij uw persoonlijkheid passen.

Een klassieke parelketting.

wat zeggen parels over u
Dit is het parelsieraad dat u bij elke outfit kunt dragen maar zeer goed past  bij vrouwen van het workaholic type. Een klassiek parel collier moet mooi rond om uw hals vallen en niet langer zijn dan zo'n 44 cm.
 

Parel hanger

wat zeggen parels over u
Net als een klassieke parelketting kunt u een parel hanger met elke outfit in uw garderobe combineren. Voor een relaxed type is dit een ideaal parelsieraad. U hoeft 's morgens niet na te denken welk sieraad u draagt, u kunt uw parel hanger dagelijks dragen zonder dat deze uit de toon valt. Als u toch een statement wilt maken met uw look dan combineert u deze gewoon met een paar prachtige parel oorbellen met of zonder diamant.

Parels met diamanten

wat zeggen parels over u
Dit is het soort parelsieraden die door vrouwen die graag in het middelpunt van de belangstelling staan worden gedragen. De combinatie van parels en diamant is er een die pure luxe en elegantie uitstraalt. Voor dit type vrouw mag het een beetje "over the top" qua grootte van de parel en de schittering van de diamanten er om heen. Ook een parel ring bezet met diamanten is voor dit type vrouw een must have.

Gekleurde parels

wat zeggen parels over u
Het speelse type vrouw zult u vaak zien met gekleurde parels in plaats van de traditionele witte parels. Vaak draagt zij een combinatie van verschillende parel kettingen of een multi color parel collier. Misschien zelfs een Tahiti parel collier gecombineerd met bijpassende Tahiti parel oorbellen, prachtig maar net even anders dan klassiek.

Een lange parelketting

wat zeggen parels over u
Lange parelkettingen waren het favoriete sieraad van Coco Chanel. Het voordeel van een lang parelsnoer is dat u het op verschillende manieren kunt dragen. Enkel lang, dubbel of met een knoop. Ook meerdere parelsnoeren in verschillende lengtes passen bij de Chanel look. Dit kan ook in verschillende kleuren door elkaar.

Zoals u ziet is er heel veel mogelijk als het gaat om de vraag "welke parels passen bij mij?" te beantwoorden. Het is ook geen vaststaand iets, u kunt altijd zelf uw keuzes maken. U weet nu in elk geval wat u kunt overwegen. Ik ben er van overtuigd dat u nu beter kunt kiezen welke parels er bij uw persoonlijkheid passen.

Bij Pure & Timeless helpen we u graag om een selectie te maken uit de honderden parelsieraden die wij in huis hebben. Het kan niet al te moeilijk zijn om iets te vinden dat perfect bij u past. Als u wilt kunt naar de winkel komen om alle sieraden met eigen ogen te zien en te passen. We helpen u graag.


Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 608 reviews.

Parels kopen, Waar moet u op letten?

Parels kopen is niet iets dat u dagelijks doet. Doordat u er nog weinig van weet lijkt het misschien lastig maar met onze handleiding parels kopen wordt het een stuk gemakkelijker. Parels kopen gaat in een aantal stappen die we hier bespreken.


Wanneer draagt u parels?

Wanneer kunt u het beste parels dragen? Een klein overzicht met tips.


Parels als cadeau, wanneer geeft u parels?

Bent u op zoek naar een cadeau voor haar dan kunt u natuurlijk kiezen voor diamanten en edelstenen maar u kunt ook kiezen om een parelsieraad te geven. Parels staan bekend als symbool voor liefde maar ook als status symbool. Met een parelketting of parel oorbellen als cadeau idee heeft u altijd een


10 dingen die u moet weten voordat u parels koopt

Handige tips voor als u overweegt om parels te kopen.