Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Soorten parels

Er zijn 4 soorten parels waarmee wij onze sieraden maken.

Maak een keuze uit:

Zoetwaterparels

Zoetwaterparels zijn de meeste voorkomende parels op de markt. Zoetwaterparels worden gekweekt in Chinese meren en worden verwerkt tot tal van sieraden van een parel ketting tot aan enkelbandjes met zoetwaterparels.
Zoetwaterparels worden gekweekt in een mossel en zijn vrij snel te oogsten. Binnen 1 a 2 jaar heeft u al een fatsoenlijk pareltje. Door de snelheid van kweken en het feit dat er wel 25 parels per cyclus in één mossel gekweekt kunnen worden zijn zoetwaterparels de minst zeldzame soort. Hierdoor profiteert u van de lage prijzen van zoetwaterparels.
Zoetwaterparels zijn er in veel verschillende kleuren en vormen. Zo zijn er grijze, witte, roze, en zelfs paarse zoetwater parels verkrijgbaar. Dit zijn allen natuurlijke kleuren. Zoetwaterparels zijn er rond maar ook grillig (barok).

Akoya parels

Akoya parels worden van oorsprong gekweekt in de wateren rondom Japan. Deze parelsoort staat bekend om haar hoge luster, dat is de mate van glans. Akoya parels staan zeer hoog aangeschreven en behoren tot de exclusievere parel soorten. Akoya betekent “mijn kind” en een vrije vertaling van Akoya parels is dan ook “de kinderen van de zee”
Akoya parels zijn eigenlijk altijd rond van vorm al zijn er ook grillige Akoya parels op de markt. Die noemen we barok parels. Akoya parels zijn voornamelijk ivoorwit van kleur al zijn er ook licht grijze, licht roze en champagne kleurige Akoya parels op de markt. Zwarte Akoya parels bestaan ook maar die zijn kunstmatig op kleur gebracht.

Tahiti parels

Tahiti parels zijn afkomstig uit Frans Polynesië. Dit is het enige gebied waar deze prachtige parels met hun diepe donkere kleuren ontstaan. Tahiti parel kwekers worden streng gereguleerd door de regering van Frans Polynesie. Parels met een parelmoer dikte van minder dan 0.8 mm mogen niet verkocht worden en worden vernietigd.
Tahitiparels worden ook wel zwarte parels genoemd hoewel ze dat eigenlijk niet zijn. Tahiti parels hebben diep donkere kleuren waar altijd wel een groen of grijstint in te ontdekken valt. Daarom is een Tahiti parel armband of een Tahiti parel ketting meestal uitgevoerd als multi color. Een verzameling Tahiti parels in diverse tinten.

Zuidzee parels

Zuidzee parels zijn de meest exclusieve parelsoort. De Zuidzee parel ontstaat in het gebied tussen Noord Australië en Indonesië.  Zuidzee parels zijn er in 2 basis kleuren. Ivoorwit en goud kleurig. Afkomstig van de wit-lippige of de goud-lippige Zuidzee oester. Alle variaties tussen ivoor en diepgoud zijn mogelijk. Deze parelsoort is zeer geliefd vanwege haar prachtige luster, dat is de mate van glans. Een Zuidzee parel kan een grootte van wel 22 mm bereiken.
De Zuidzee parel oester kan niet gekweekt worden en deze oesters moeten dan ook met de hand worden opgedoken. Dit maakt ze extra kostbaar. Ook zijn Zuidzee parel oesters er gevoelig voor veranderingen in het milieu. Dit maakt dat Zuidzee parel kwekers er alles aan doen om het water en de leefomgeving van deze oesters zo onverstoord als mogelijk te maken. Een fijne bijkomstigheid van de parel kwekerij in het algemeen.ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 756 reviews.