Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Parels als bruidssieraden of trouwsieraden

Francis Hage 07-11-2018 3174 0

Bruidssieraden parelketting


Parels, waarom dragen heel veel bruiden parels op hun bruiloft? Als u terug gaat in de tijd dan zijn parels al eeuwen zeer geliefd. Bij de oude Romeinen waren parels een symbool voor rijkdom en sociale status. En de oude Grieken geloofden dat parels een harmonieus huwelijk zouden bevorderen. Tijdens de middeleeuwen droegen ridders parels op het slagveld en geloofden dat ze hen zouden beschermen.

parels kopen


Tijdens de renaissance waren parels zo hoog aangeschreven dat verschillende Europese landen wetten aannamen om te voorkomen dat parels gedragen werden door mensen die niet van adel waren. Begin 1900 begon het kweken van parels en werden parels bereikbaar en betaalbaar voor iedereen.
Vandaag de dag worden parels nog steeds vaak gedragen door koningshuizen, vooral bij bruiloften. Koningin Elizabeth II droeg ze bij haar trouwerij in 1947 en ook Sarah Ferguson droeg parels bij haar bruiloft. In de Verenigde Staten droeg Jackie Kennedy bijna altijd parels. Tegenwoordig worden parels nog steeds geassocieerd met schoonheid en puurheid.

Parels als bruidssierraad  Trouwsieraden parels


Parels zijn uniek en prachtig op hun eigen manier. Ze komen uit de zee of uit een meer en er wordt verder niets meer aan gedaan, geen speciale behandeling of slijpen, ze zijn direct al op hun mooist en klaar om tot een sieraad verwerkt te worden. Het zijn de enige juwelen die door een dier gemaakt worden.

Met een parelketting of een parel hanger of parel armband als bruidssieraad heeft u een prachtig accessoire om uw trouwkleding compleet te maken. Parel oorbellen zijn sowieso onmisbaar bij een trouwjurk. Parels worden heel vaak door de moeder van de bruid gegeven al cadeau bij het huwelijk, dat kunnen nieuwe parels zijn maar ook komt het vaak voor dat een parelsnoer wordt "doorgegeven"  binnen de familie, een traditie die vaak al vele generaties doorgaat. Ook de bruid geeft vaak parelsieraden aan de bruidsmeisjes als teken van waardering, meestal is dat dan in de vorm van een parel armband.


Parels bruidssieraden
Of u nu kiest voor iets heel uitbundigs voor uw trouwerij,  zoals een parelsnoer met meerdere rijen parels gecombineerd met strass steentjes of diamant, of juist de keuze maakt voor een heel klassiek Akoya parelketting met hele fijne 5 mm pareltjes en een eenvoudige gouden sluiting, met een parelsieraad is uw trouwkleding pas echt af. Ook één enkele parel aan een hangertje is zeer gewild bij bruiden. Heel subtiel en toch heel aanwezig.  Vaak combineren we een parelketting met een armband en oorbellen als set voor het mooiste resultaat.


Alle sieraden van Pure & Timeless zijn geschikt als bruidssieraad en daarom hebben wij er geen aparte categorie meer voor in onze webshop. Ook kunnen we sieraden maken die u zelf heeft ontworpen of vermaken we oude sieraden die u heeft tot een nieuwe creatie, iets dat ook door de Europese koningshuizen veel gedaan wordt.


Bruidssieraden parels
Zelf komen passen en uitzoeken is natuurlijk het allerbeste, in onze winkel vol parelsieraden in Bussum staan we voor u klaar met advies en u kunnen wij u de verschillen laten zien tussen de soorten parels. Neem gerust uw trouwjurk of een stukje van de stof zodat we de kleuren goed op elkaar kunnen afstemmen. We nemen uw maten zodat het sieraad altijd perfect past op uw trouwdag. De levertijden zijn in de regel 3 tot 5 werkdagen. 

Shop nu uw ideale bruidssieraad.


Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 764 reviews.

10 dingen die u nog niet wist over parels

Lees hier tien feiten over parels die u waarschijnlijk nog niet wist.


De parels van Kate Middleton

Kate Middleton wordt vaak gezien met haar parel oorbellen. Niet bepaald supertrendy, integendeel maar wel een heel belangrijk element van haar stijl. Met name haar gouden oorbellen met druppel parels draagt ze heel vaak om haar look compleet te maken.