Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Keurmerk webwinkel

Vernielde ruiten bij inbraakpoging Pure & Timeless

admin4pure 18-06-2020 131 0 0

inbraak poging
Foto: Francis Hage
Vernielde ruiten bij inbraakpoging juwelier Bussum
ma 15 jun 2020, 11:04

BUSSUM - Het was schrikken voor eigenares Francis Hage van 'Pure & Timeless Parels en Parelsieraden'. Bij haar winkel  aan de Schoolstraat is zaterdagochtend geprobeerd in te breken en dat ging er niet zachtzinnig aan toe. "Ze hebben met een soort stormram met grof geweld op de deur ingeslagen."


Iets voor half 5 's ochtends benaderen twee figuren met bivakmutsen de juwelierswinkel. Op camerabeelden is te zien dat ze met brute kracht proberen de deur in te slaan, maar dat lukt vanwege het gepantserde glas niet. De buren aan de overkant worden wakker van de geluiden en bellen de politie. Die waren er binnen tien minuten.

"Je schrikt echt van de hoeveelheid geweld waarmee het gebeurt", vertelt Hage. "Toen ik aankwam bij mijn winkel stond ik daar met trillende handen. Door het gepantserde glas zijn ze niet binnen gekomen, maar de binnenkant van de ramen was wel kapot. In elk hoekje van de winkel lag wel een splinter glas. Ik ben ruim drie uur bezig geweest om dat schoon te maken."

Inschattingsfout van inbrekers


Niet alleen de voordeur, maar ook de etalageruit is beschadigd. De inbrekers zijn na de mislukte poging op de voordeur weggerend, maar toen teruggekomen om ook de etalage te beschadigen. "Het lijkt erop alsof ze uit frustratie die ruit nog even hebben beschadigd. Ze hebben waarschijnlijk een inschattingsfout gemaakt en dachten niet dat het glas gepantserd was."

inbraak poging
Afbeelding

Het is de eerste keer dat er bij Francis Hage een poging tot inbraak is gedaan. De winkel bestaat nu dertien jaar, waarvan vijf jaar op deze locatie. "We zijn een klein bedrijf dat zelf parels knoopt en sieraden maakt. Het komt wel binnen dat dit nu gebeurt, zeker nu we een tijdje dicht zijn geweest. Dan mag je eindelijk weer open met veel strenge regels, krijg je dit erbij als cadeautje."

Voor de beschadigde ramen zit inmiddels extra veiligheidsglas totdat het nieuwe gepantserde glas gezet wordt. De etalage is uit voorzorg leeggehaald en de sieraden worden bewaard in de kluis. De politie doet onderzoek naar de inbraakpoging en bekijkt ook de camerabeelden. Er wordt nog gekeken of er een verband is tussen deze poging en een eerdere poging bij een klokkenmaker een stukje verderop.

Bron: Bussums Nieuws

Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 509 reviews.

9 Redenen waarom elke vrouw parels moet hebben

Elke vrouw heeft een basic set sieraden nodig. Hier leest u waarom parels een onmisbaar accessoire zijn in uw juwelenkistje


Winkel Pure & Timeless 4 jaar open

De winkel van Pure & Timeless werd op 30 november 2014 feestelijk geopend door Viola Holt. Tijd voor een terugblik.


Winkel Pure & Timeless weer open na lockdown periode

Op woensdag 29 april gaat de winkel van Pure & Timeless weer normaal open. Wel met inachtneming van alle door het RIVM aanbevolen maatregelen. Zie hier hoe dat in zijn werk gaat.