Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Zwarte parels - Alles over deze bijzondere parels

Francis Hage 20-10-2018 4839 0 0

Zwarte parels

Zwarte parels close up

Er is veel vraag naar zwarte parels. En terecht, deze parels zijn een lust voor het oog en geven u het gevoel van luxe en exclusiviteit.  Er zijn twee soorten zwarte parels, natuurlijke zwarte parels en kunstmatig op kleur gebrachte.Hier vertellen wij u er alles over


Zwarte Tahiti parels

De enige natuurlijke zwarte parels zijn zogenaamde Tahiti parels. Deze parels worden gekweekt in Frans Polynesië en zijn vernoemd naar, u raadt het al, het eiland Tahiti.
De zwarte Tahiti parel wordt geproduceerd door de 'Pinctada Margeritafera' een zeer grote oester die ook wel de 'Zwart lippige oester' wordt genoemd. Tahiti parels zijn er in veel kleur nuances zoals zwart, grijs, groen, aubergine en wit. Wat we zwarte tahiti parels noemen zullen altijd een van deze kleuren als ondertoon hebben. U kunt bij het kopen van zwarte Tahiti parels uw voorkeur aangeven voor de ondertoon.

Zwarte Tahiti parels

Bij het kweken van Tahiti parels komt de kleur van de binnenkant van de parel, heeft een Tahiti parel oester een lichte binnenkant dan ontstaan er ook licht parels enzovoort. Het kweken van een Tahiti parel duurt in het algemeen 3 tot 5 jaar. Het formaat van Tahiti parels is 8 tot 20 mm. Bij het kweken is het nog maar de vraag of er een zwarte parel ontstaat en hierdoor is het lastiger om een volledig parelsnoer van zwarte parels bij elkaar te vinden. Hierdoor zijn er dan ook veel meer zogeheten multicolor Tahiti parelkettingen op de markt dan parelsnoeren in één enkele kleur. Los van de kleur komen niet alle parels perfect rond uit de oester, er zijn ook veel parels met groeiringen of uitstulpingen deze noemen we barok. Deze factoren verklaren de hoge prijs van Tahiti parels.

Klik hier voor onze zwarte Tahiti parels collectie


parels kopen


Zwarte zoetwater parels

Zoetwater parels zijn er van nature niet in de kleur zwart. Zwarte zoetwater parels worden kunstmatig op kleur gebracht met een verfbad, chemicaliën of met een laser behandeling. Deze kleurbehandeling is wel permanent. De kleur komt er dus niet af in water en zal dus nooit afgeven op uw kleding.

Zwarte zoetwaterparels

Doordat zoetwater parels op grote schaal gekweekt worden zijn deze parels minder kostbaar. Ook duurt het minder lang voordat zoetwater parels geoogst kunnen worden, namelijk 1 tot 3 jaar. Zoetwater parels worden gekweekt door een stukje epitheel weefsel in de mossel aan te brengen. Hierdoor zijn zoetwater parels eigenlijk nooit perfect rond maar nagenoeg rond. Dit valt alleen op als u er kritisch naar kijkt of als u er een Akoya of Tahiti parel naast legt. Het is makkelijk om een compleet snoer gelijkvormige parels een kleurbehandeling te geven. Zwarte zoetwater parels zijn dan ook de goedkoopste optie als u op zoek bent naar een parelsieraad met zwarte parels.

Klik hier voor onze zwarte zoetwaterparel collectie


Zwarte Akoya parels

Een laatst parelsoort die ook in zwart verkrijgbaar is de Japanse Akoya. Akoya parels zijn zoutwaterparels en worden voornamelijk in Japan gekweekt. Het formaat van Akoya parels is van 3 tot en met 9 mm. Net als bij de Tahiti parels duurt het 3 tot 5 jaar voordat Akoya parels geoogst kunnen worden. De Akoya parels worden gekweekt door een klein bolletje kalk in de oester te plaatsten, hierdoor zijn Akoya parels meestal perfect rond al zijn er ook barokke (grillig gevormde) Akoya parels. De akoya parels worden net als de zoetwater parels zwart gemaakt met een kleurbehandeling. Doordat het kweekproces van Akoya parels intensiever is dan van zoetwater parels zijn deze parels kostbaarder, ook als ze zwart zijn.


Klik hier voor onze Zwarte Akoya parel collectie

Zwarte Akoya parels


Zwarte parels worden door ons verwerkt tot allerlei sieraden zoals een parelketting of parelarmband maar ook tot oorbellen en parelhangers. Let er bij het kopen van parels goed op welke soort u koopt en betaal nooit te veel geld voor geverfde zoetwater parels. Bij Pure & Timeless hebben we alle soorten zwarte parels in huis en kunnen we u de verschillen perfect laten zien. Omdat we gespecialiseerd zijn in parels en uitsluitend parelsieraden verkopen hebben we een heel ruim assortiment.  Alle door ons gemaakte sieraden zijn maatwerk en passen dus perfect. U kunt gewoon zonder afspraak naar de winkel komen om zelf te kijken welke zwarte parels het beste bij u passen. Vraag bij het kopen van parels altijd om een certificaat van echtheid. Daar op staat precies wat u heeft gekocht, zoals de soort parels, de kwaliteit, de kleur, vorm en het luster en dit is handig voor bijvoorbeeld uw verzekering of wanneer u de parels wilt doorverkopen of een bijpassend sieraad wilt laten maken.
Welk sieraad met zwarte parels u ook kiest, u zult er blij mee zijn. Zwarte parels spreken nu eenmaal zeer tot de verbeelding en zijn goed te combineren met tal van outfits.


Als u nog vragen heeft over onze zwarte parels of u wilt weten wat voor soort zwarte parels u nu misschien al heeft kunt u altijd een mail sturen naar info@pureandtimeless.nl of langskomen in de winkel. Taxeren doen wij gratis. Ook kunt u bij ons  terecht om uw parelcollier opnieuw te laten knopen.Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 748 reviews.

Parels laten taxeren - gratis waarde bepaling

Bij Pure & Timeless kunt gratis u de waarde van uw parels laten taxeren. Lees hoe we dit doen


Parels kopen, Waar moet u op letten?

Parels kopen is niet iets dat u dagelijks doet. Doordat u er nog weinig van weet lijkt het misschien lastig maar met onze handleiding parels kopen wordt het een stuk gemakkelijker. Parels kopen gaat in een aantal stappen die we hier bespreken.


De zekerheden van kopen bij Pure & Timeless

Parels online kopen bij Pure & Timeless is uiterst veilig. Lees over onze garanties en zekerheden.


Grootste deel getaxeerde parels blijkt nep

Sinds eind augustus 2018 geeft parel juwelier Pure & Timeless mensen de mogelijkheid om Bussum gratis de waarde van hun parelsieraden te laten bepalen. Vaak loopt dit uit op een teleurstelling als het blijkt dat het om imitatie parels gaat, maar heel soms blijkt het om waardevolle parels te gaan


Zeldzame zwarte parel ontdekt in Nederlands Edelsteen Laboratorium

Het Nederlands Edelsteen Laboratorium kreeg een unieke parel onder ogen: een zwarte. Daar zijn er meer van, maar die zijn afkomstig uit een pareloester, en deze niet.