Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Waarom draagt Koningin Elizabeth altijd dezelfde parels?

Francis Hage 13-08-2020 838 0 0

Het maakt niet uit wat de gelegenheid is, de Engelse Koningin Elizabeth zult u zelden zonder haar favoriete parelketting in het openbaar zien.

Koningin Elizabeth parels

Parels zijn traditie getrouw de favoriete sieraden van koningshuizen en het Engelse en Nederlandse koningshuis in het bijzonder. Parels zijn zeldzaam, prachtig om te zien en hoe vaker u ze draagt des te mooier zullen ze gaan glanzen.


Koningin Elizabeth staat bekend om haar kleurrijke tweedelige pakjes die ze combineert met prachtige hoeden in dezelfde kleur. Bij deze tweedelige outfit draagt ze steevast een broche en haar 3-rij parelcollier.

Koningin Elizabeth parels


Hoewel ze kan beschikken over een ruime keuze aan parelcolliers die haar tijdens haar leven zijn geschonken is het parelsnoer met 3 rijen parels haar favoriet. Er is een bijzondere reden waarom de Koningin zo verzot is op dit parelsnoer, ze kreeg op het op jonge leeftijd van haar vader Koning George VI.


De Koningin had een bijzondere band met haar vader die altijd tijd vrijmaakte voor zijn dochter ondanks zijn drukke leven. De koning was zo gek op zijn oudste dochter dat hij haar op haar trouwdag een brief schreef. "Ik was zo trots en verheugd om je zo dicht bij me te hebben toen ik je in Westminster Abby naar het altaar begeleidde maar toen ik je overdroeg aan de aartsbisschop voelde het alsof ik iets heel dierbaars had verloren" schreef hij. Hij ging verder met: "Je was zo kalm en bescheiden tijdens de ceremonie en sprak je woorden met zo veel overtuiging dat ik wist dat alles in orde was".

Koningin Elizabeth parels
Vader en dochter waren onafscheidelijk tot aan de onverwachte dood van de Koning in 1952 waarna Elizabeth, die toen 25 jaar was, ontroostbaar achterbleef.
Geen wonder dat Elizabeth zo verzot is op haar 3-rij parelsnoer. Ze heeft er op dit moment drie die ze afwisselend draagt. Een snoer heeft ze laten bijmaken en in 1953 kreeg ze er een van de Emir van Qatar die precies leek op het snoer dat ze al had, ditmaal met een prachtige diamanten sluiting.


Ook andere leden van het Engelse koningshuis worden regelmatig gezien met parels. Prinses Diana had een ruim assortiment parelsieraden en ook Kate Middleton ziet u zelden zonder haar karakteristieke pareloorbellen. In Nederland is Koningin Maxima een groot liefhebster van parels net zoals haar schoonmoeder Prinses Beatrix.

Write a Comment

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 608 reviews.

De parels van Kate Middleton

Kate Middleton wordt vaak gezien met haar parel oorbellen. Niet bepaald supertrendy, integendeel maar wel een heel belangrijk element van haar stijl. Met name haar gouden oorbellen met druppel parels draagt ze heel vaak om haar look compleet te maken.


Koninklijke parels

In 2013 verscheen een stuk over koninklijke parels in 50+ in de kijker. U kunt het hier teruglezen.


Meisje met de parel van heel dichtbij

Het meisje met de parel, het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer is nu wel op een heel bijzondere manier te bekijken.


6 redenen om nu een parelketting te kopen

Een parelketting is een onmisbaar accessoire in uw garderobe. Hier 6 redenen om nu een parelketting te kopen.


Related Product

3 rij Akoya parelketting 6-6,5 mm met witgouden sluiting

3 rij Akoya parelketting 6-6,5 mm met witgouden sluiting

Drie rijen Akoya parelketting voor een exclusieve look tijdens een feest of een formele gelegenheid...

€ 2.299,00 € 2.550,00 Ex Tax: € 1.900,00

3 rij Akoya parelketting 7-7,5 mm met gouden sluiting

3 rij Akoya parelketting 7-7,5 mm met gouden sluiting

Maak een statement met deze exclusieve Akoya parelketting met 3 rijen schitterende parels. Moeiteloo..

€ 3.199,00 € 3.790,00 Ex Tax: € 2.643,80