Zelf zien en passen? Kom naar onze winkel.
Klik voor meer info.

Wanneer draagt u parels?

Francis Hage 29-03-2019 2522 0

Parels kunt u het beste dragen bij de volgende gelegenheden:

  • Een formele bijeenkomst
  • Op het werk
  • Een avondje uit
  • Een feestje
  • Op een bruiloft
  • Bij uw dagelijkse kleding

Parels kunt u eigenlijk overal bij dragen. Parels zijn het ideale accessoire bij eigenlijk elke outfit. Dit komt omdat parels uw look subtiel complimenteren zonder prominent op de voorgrond te treden. Hieronder tonen we een aantal manieren om parelsieraden te dragen


Een formele bijeenkomst.

parels formeel

Heeft u een vergadering of een  presentatie? Draagt u een vest of een jasje? Kies dan voor een witte parelketting. Het zal u helpen om een professionele, gezaghebbende look te creëren. U kunt de ketting combineren met parel oorknopjes en eventueel 1 of meerdere armbanden.

Parels op het werk.

parels op het werk

Op kantoor kunt u naar hartenlust parels dragen. Denk hierbij aan een parelketting van 1 of meerdere rijen en parel oorhangers en 1 of meerdere armbanden.

parels kopen


Parels voor een avondje uit.

avondje uit parels

Gaat u een avond uit naar het theater of een diner dan is de ultieme parel outfit een zwart jurkje gecombineerd met meerdere rijen parels. Simpel elegant en nooit op de voorgrond. Coco Chanel zei het al: “A woman should wear ropes and ropes of pearls”

Parels dragen op een feestje

parels voor een feestje

Gaat u naar een feestje? Dan kunnen alle remmen los en kunt u naar hartenlust combineren.  Een parelketting met meerdere rijen en lekker grote parel oorbellen en een combinatie van verschillende parel armbanden maken uw outfit compleet

Parels als bruidssieraad

parels als bruidssieraad

Met een parelketting of een parel hanger of armband als bruidssieraad heeft u een prachtig accessoire om uw trouwkleding compleet te maken. Parel oorbellen zijn sowieso onmisbaar bij een trouwjurk. Parels worden heel vaak door de moeder van de bruid gegeven al cadeau bij het huwelijk, dat kunnen nieuwe parels zijn maar ook komt het vaak voor dat een parelsnoer wordt "doorgegeven"  binnen de familie, een traditie die vaak al vele generaties doorgaat. Ook de bruid geeft vaak parelsieraden aan de bruidsmeisjes als teken van waardering, meestal is dat dan in de vorm van een parel armband.


Parels voor elke dag

parels voor elke dag

Parels kunt u natuurlijk gewoon elke dag dragen, daar is eigenlijk geen special gelegenheid voor nodig. Draag uw parelsieraden vaak (daar blijven ze mooier van) en elke dag. Er is eigenlijk geen kledingstijl te bedenken die niet te combineren is met parelsieraden.

Parelsieraden koopt u gemakkelijk en veilig in onze parel webshop. U kunt ook terecht in onze exclusieve winkel met alleen maar parels in Bussum. We helpen u graag.

Francis Hage, auteur van dit artikelFrancis Hage.

Dit artikel is geschreven door Francis Hage, eigenaresse van Pure & Timeless.
Al sinds 2007 is zij druk met de in- en verkoop van parels en parelsieraden.
Daarnaast schrijft ze artikelen over parels die u hier maar ook in diverse magazines kunt teruglezen.

ervaringen pure & Timeless

De waardering van www.pureandtimeless.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 764 reviews.

Wat zijn cultivé parels?

Wat zijn cultivé parels? Hoe worden ze gemaakt en wie heeft het uitgevonden?


Parels als cadeau, wanneer geeft u parels?

Bent u op zoek naar een cadeau voor haar dan kunt u natuurlijk kiezen voor diamanten en edelstenen maar u kunt ook kiezen om een parelsieraad te geven. Parels staan bekend als symbool voor liefde maar ook als status symbool. Met een parelketting of parel oorbellen als cadeau idee heeft u altijd een


Extra openingstijden winkel tijdens de feestdagen 2019

Tijdens de feestdagen 2019 is de winkel van Pure & Timeless extra geopend. Lees hier wanneer....


Parels! Als een stropdas voor vrouwen

Waar mannen uitdrukking geven aan hun functie, maatschappelijke positie en status door middel van het dragen van een stropdas is het voor vrouwen op de werkvloer lastiger om met een enkel accessoire blijk te geven van hun positie in de maatschappij. Klopt dit?


Wat zegt het dragen van parels over u?

Als u zich ooit heeft afgevraagd wat het dragen van parels over u zegt zult u verrast zijn over dit artikel. Kom er achter wat voor een pareltype u bent.